Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

30 Kasım 2012 Cuma

İYİ NİYET, KÖTÜ NİYET... NİHAYETİNDE HIRSIZLIK!!!

Başlığa bakan "Allah Allah bu da ne şimdi? Bunun organizasyonlarla ne alakası var?" diyebilir, zaten bir alakası yok. Dün gece evimde sahlepimi almış keyifle onu yudumlayıp dizimi izlerken çok sevdiğimiz bir müşterimizden gelen mesajla irkildim. İrkildim çünkü okuduğum şey hiçte hoşuma gitmedi. Kokosh Party adlı bir yer, bizim ürün fotoğraflarımızı almış, bir güzel logomuzu kesmiş, sayfasında yayınlamış hatta üzerinden de para kazanıyor. Millet fiyat soruyor, o da özelden mesaj atıyor. Peh!

Bu zamana kadar bu tarz şeyler yapan birçok firma ile karşılaştık ve kendilerini arayıp resimleri kaldırmalarını söyledik. Güldük, geçtik hatta taklit edilmek güzeldir, demek ki iyi iş yapıyoruz dedik ama bazen PES dedirtiyorlar insana... ESİNLENMEK farklı birşey, bize ait olanı alıp (HIRSIZLIK) olduğu gibi yayınlamak ve bunun üzerinden para kazanmak başka birşey. Bu işi yapan herkes yurtdışı veya yurtiçi olsun zaten araştırmalar yapıp, ordan modeller alıp KENDİLERİNDEN BİRŞEYLER KATARAK modelleri üretiyor. Zaten çalınma kaygımız olsa ürünleri alenen yayınlamaz kendimize saklardık. Sinir olup sindiremediğim şey, madem taklit edeceksin o zaman otur yap onu, birde güzel fotoğrafını çek, en azından sana ait birşeyler olsun içinde. Bu kadar Armut Piş, Ağzıma Düş'çülük olmaz ki!!!

Neyse, biz de bunu engellemek için kendi aramızda bir karar aldık. Her ne kadar görüntü açısından hoşumuza gitmesede en azından bizim çektiğimiz fotoların üzerine yatılmasını engelleriz diye düşünüyoruz. Bundan sonra köşelerde gördüğünüz logomuzun küçük halini, hayli büyütülmüş bir şekilde resmin tam ortasında göreceksiniz. Bakalım böyle bir durumda ne yapacaklar?

Bu dünyada adaletli olmak istiyorsan zaman ayır ve emek harca!

Sevgiyle kalın...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...